DR. BEE ТАБЛЕТКИ ПРОПОЛИС + ЕХИНАЦЕЯ + ВИТАМИН С 60 БРОЯ

12.00 лв.

Направи запитване

Опаковка: 60 бр. таблетки

Състав на 1 таблетка от 600mg : Натурален екстракт от Прополис (1:5) 55mg, Екстракт на Ехинацея (1:8) 60mg, Витамин С 60mg, Кристална глюкоза, Авицел102, Стеаринова киселина, Магнезиев стеарат, Аромат. Таблетките не съдържат консерванти и оцветители.

Действие: Таблетки за смучене с Прополис, Витамин С и Ехинацея спомагат за общото имунно укрепване на организма срещу бактериални и вирусни инфекции при простуда и грип. Облекчават възпалителните състояния в устната кухина и гърлото. Състояния на понижен имунитет, особено след прекарани тежки заболявания. Таблетки за смучене с Прополис, Витамин С и Ехинацея набавят необходимите дневни дози от Витамин С, мощен антиоксидант полезен за организма. Съдържат стандартизиран спрямо флавоноиди екстракт на Прополис и запазват неговото общо пречистващо действие. Включват концентриран екстракт на Ехинацея с имуностимулиращо действие.

Ехинацея – растение от семейство Сложноцветни разпространено в равнините на Северна Америка. Трите вида растения от род Ехинацея (Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea, Echinacea pallidа) са се употребявали от местните индианци за лечение на рани и при ухапвания. Европейските заселници също бързо са оценили лечебните им възможности. В наши дни, за нуждите на медицината се отглеждат три вида от многогодишната билка – теснолистна, пурпурна и бледна ехинацея. Те цъфтят продължително време и са красиви и популярни градински цветя. Ехинацеята служи за приготвяне на течни екстракти, таблетки и капсули, самостоятелно или в комбинация с други растения. Корените и надземните части на растението съдържат алкиламиди, кафеени киселини, етерично масло и полизахариди. В надземните части се срещат флавоноиди с антиоксидантно действие, а в корените – нетоксични форми на пиролизидинови алкалоиди, които действат като лекарства.

Ехинацеята стимулира имунитета и повишава устойчивостта към инфекции, особено спрямо грип, което я прави изключително полезна за хора с отслабена имунна система. Затова може да се окаже отлично средство за допълнителна терапия, когато защитните сили на организма са потиснати от лекарства, например след противоракова химиотерапия. Ехинацеята повишава значително устойчивостта към простудни заболявания, което я прави особено подходяща за есенно-зимния сезон. Билката е отлично средство против грип, настинка, инфекции на горните дихателни пътища и на пикочо-половата система. Използва се при настинка, защото активира имунната система за справяне с инфекциите. Научни изследвания доказват че Ехинацеята влияе осезаемо върху фагоцитозата (процес при който клетките на имунната система поглъщат чуждите тела, веднъж попаднали в организма и така спират процеса на увреждане).Ехинацея се прилага успешно при лечение на рани, херпеси, възпаления, уринарни инфекции, цистит, синузит, възпаление на венците, отит, респираторни инфекции, изгаряния, хепатит. Успокоява кашлица, главоболие, болки в гърлото. с ясно изразени противовъзпалителни и регенеративни свойства. Билката пречиства кръвта и лимфата, потиска развитието на стафилококи, както и вирусите на херпес и грип.

Витамин С –мощен антиоксидант необходим за нормалната обмяна на въглехидратите. Укрепва имунната система и предпазва от вирусни и бактериални инфекции. Редовен прием на Витамин С укрепва здравето, като помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак подобрява устойчивостта към инфекции. Особено полезен при хора страдащи от алергии. Не се синтезира в организма, лесно се инактивира и е важно да се доставя с храната в достатъчно количество. Участва в образуването на колаген, който е важен за растежа и възстановяването на кожата, венците, кръвоносните съдове, костите, зъбите и тъканите.

Прополис – Уникален пчелен продукт, широко използван продукт в апитерапията. Представлява смес от смоли, балсамиращи вещества и етерични масла, които пчелите събират от цветовете и ги обогатяват със секрети от своите жлези. Пчелите използват прополиса като дезинфектант и уплътнител, с който запечатват пролуките по кошерите. Превръщат го в неповторим „строителен” и „изолационен” материал за надеждна защита на своя дом от влага, вятър, гниене и проникване на неприятели. Прополисът е сложно съединение с над 150 вида съставки: флавоноиди, ароматни киселини, алдехиди, кумарини, витамини, мокроелементи, аминокиселини и др. Това са вещества с антибактериално, противовъзпалително, антивирусно, противогъбично, регенериращо, имуностимулиращо и антиоксидантно действие. Прополисът е изследван и използван многократно от древността до днес и има доказани полезни свойства:

  • Спира развитието на бактериите и ги унищожава
  • Подпомага лечението на рани и възпаления
  • Действа като „Природен антибиотик”, като атакува бактериите, различни вируси и някои видове гъбички, укрепва имунната система
  • Облекчава ревматични неразположения
  • Изпълнява функция на антиоксидант
  • Подпомага лечението на респираторни заболявания
  • Помага при проблеми с венците и устната кухина, зъбобол и херпес
  • Подпомага лечението при нарушения на лигавиците, възпаления на дебелото черво и инфекции с Helicobacter pylori

Приложение: Таблетки за смучене /или поглъщане с вода/ в доза: При възрастни и деца над 12 години: 2 таблетки 3 – 4 пъти дневно. За деца от 3 до 12 години: 1 таблетка 2-3 пъти дневно.

Да не се превишава препоръчаната доза. Да не се ползва при повишена чувствителност към някоя от съставките. Продуктът не е заместител на разнообразното и балансирано хранене.

Съхранявайте на стайна температура на място недостъпно за малки деца.