DR. BEE ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ С ПРОПОЛИС, ВИТАМИН С И ЦИНК – 60 БРОЯ

12.00 лв.

Направи запитване

Опаковка: 60 бр. таблетки

Състав на 1 таблетка от 600mg : Натурален екстракт от Прополис (1:5)55mg, Цинк 2mg, Витамин С 60mg, Кристална глюкоза, Авицел102, Стеаринова киселина, Магнезиев стеарат, Аромат. Таблетките не съдържат консерванти и оцветители.

Действие: Таблетки за смучене с Прополис, Витамин С и Цинк спомагат за общото имунно укрепване на организма срещу бактериални и вирусни инфекции при простуда и грип. Облекчават възпалителните състояния в устната кухина и гърлото. Набавят необходимите дневни дози от Цинк и Витамин С, които са важни за организма и гарантират антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Съдържат Прополис, богат на биофлавоноиди, с общо пречистващо действие върху организма.

Цинк – важен микроелемент , който не се синтезира в организма и се набавя само от храната или чрез прием хранителни добавки съдържащи цинк. Спомага за поддържане оптималното ниво на имунната система.Цинкът има ключова роля в механизмите на имунна защита и помага при борбата с острите вирусни заболявания, като грипа. Допълнителни количества цинк подсилват защитата на тялото и елиминират по-бързо вирусните и бактериалниинфекции. Притъпяват се и симптоми, като течащ нос, болно и зачервено гърло. Спомага за елиминиране на токсините от тялото. Цинкът участва в синтеза на колаген, освен това подпомага зрението и забавя стареенето на очите. Подпомага умственото развитие и растежа при децата и е основен структурен елемент при изграждането на костите, зъбите, ставите, както и за здравината и лъскавината на ноктите и косата. Участва във формирането на усещанията за вкус и обоняние.Редовният прием на цинк намалява риска от заболявания на простатата, подпомага спермогенезата при мъжете и предпазва от проблеми с уринарния тракт. Участва при складирането и освобождаването на инсулин, както и при синтеза на надбъбречните хормони. Намaлява риска от алергични състояния. Предпазва от окисляване на „добрия” HDL – холестерол. Вегани, Вегетарианци, както и хора, спазващи диети с богата на фибри храна, задължително трябва да приемат цинк. Многото фибри в храната намаляватбионаличността на цинка, тъй като фибрите „заключват” цинка.

Витамин С –мощен антиоксидант необходим за нормалната обмяна на въглехидратите. Укрепва имунната система и предпазва от вирусни и бактериални инфекции. Редовен прием на Витамин С укрепва здравето, като помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак, подобрява устойчивостта към инфекции. Особено полезен при хора страдащи от алергии. Несе синтезира в организма, лесно се инактивира и е важно да се доставя с храната в достатъчно количество. Участва в образуването на колаген, който е важен за растежа и възстановяването на кожата, венците, кръвоносните съдове, костите, зъбите и тъканите.

Прополис – уникален пчелен продукт, широко използван в апитерапията. Представлява смес от смоли, балсамиращи вещества и етерични масла, които пчелите събират от цветовете и ги обогатяват със секрети от своите жлези. Пчелите го използват като дезинфектант и уплътнител, с който запечатват пролуките по кошерите. Превръщат го в неповторим „строителен” и „изолационен” материал за надеждна защита на своя дом от влага, вятър, гниене и проникване на неприятели. Прополисът е сложно съединение с над 150 вида съставки: флавоноиди, ароматни киселини, алдехиди, кумарини, витамини, мокроелементи, аминокиселини и др. Това са вещества с антибактериално, противовъзпалително, антивирусно, противогъбично, регенериращо, имуностимулиращо и антиоксидантно действие. Прополисът има доказани полезни свойства:

  • Спира развитието на бактериите и ги унищожава
  • Подпомага лечението на рани и възпаления
  • Действа като „Природен антибиотик”, като атакува бактериите, различни вируси и някои видове гъбички, укрепва имунната система
  • Облекчава ревматични неразположения
  • Изпълнява функция на антиоксидант
  • Подпомага лечението на респираторни заболявания
  • Помага при проблеми с венците и устната кухина, зъбобол и херпес
  • Подпомага лечението при нарушения на лигавиците, възпаления на дебелото черво и инфекции с Helicobacter pylori

Приложение: Таблетки за смучене /или поглъщане с вода/ в доза: При възрастни и деца над 12 години: 2 таблетки 3 пъти дневно. За деца от 3 до 12 години: 1 таблетка 2-3 пъти дневно

Да не се превишава препоръчаната доза. Да не се ползва при повишена чувствителност към някоя от съставките. Продуктът не е заместител на разнообразното и балансирано хранене.

Съхранявайте на стайна температура на място недостъпно за малки деца.