ПОРТОКАЛОВО МАСЛО 100 % ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО – 20 ML

12.00 лв.

Направи запитване

Orange Oil(Citrus Sinensis Oil)

Това масло носи щастие и топлина за ума и има силно релаксиращо действие, като помага на децата да спят по спокойно вечер. Притежава сладък, свеж и остър аромат. Портокаловото масло действа ефективно върху имунната система и помага при настинки, грип и за премахване на токсините от тялото, стимулира образуването на колаген, който е много важен за здравия и млад вид на кожата. Портокаловото масло е добър диуретик и е най-полезен за балансиране задържането на вода в организма и предотвратяване на затлъстяването. Стимулира лимфната система подобрява детоксикацията, подпомага имунната система и общото благосъстояние на организма. Маслото помага при запек, депресия. Полезно е и в случаите на нервно напрежение и стрес.То създава чувство на щастие и топлина и помага на децата по-лесно да заспиват вечер.
Действа добре при дерматитакне и успокоява сухата и раздразнена кожа.

Маслото не е токсично, дразнещо или сенсибилизиращо, но все пак трябва да се внимава, тъй като то може да има фототоксичен ефект. Поради това не е препоръчително да се използва, когато трябва да стоите продължително време на слънце.

Начин на приложение:

Директно: При акне, пъпки и борба с мазна кожа, добавете 2 капки масло върху памучен тампон и леко разтрийте.

Гаргара: За възпаление на венците и язви в устата, добавете 2-3 капки в чаша вода и изплакнете устата, като след това изплюете водата.

Масаж: За ставни и мускулни болки, използвайте 2-3 капки в масло разтворител и масажирайте засегнатата област. Може да се използва и в горещ компрес. Използвайте същата доза и за облекчение на възпалението при екзема и псориазис., както и за облекчаване задържането на течности. При запек масажирайте долната част на гърба. При целулит смесете 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте редовно засегнатата област.

Ароматерапия и вани: За облекчаване на стреса използвайте 2-3 капки в дифузер или 8-10 капки във водна баня. За вдъхновяване на творчеството, използвайте 2-3 капки в дифузер. При хронична умора, депресия, страх, психическо изтощение, нервно напрежение и стрес, използвайте 2-3 капки в дифузер или вдишвайте парата. Може да използвате и 8-10 капки във водна баня.При настинки, кашлица и грип, използвайте2-3 капки в парна инхалация. Може да се използват и 2-3 капки в масло разредител и да се масажират гърдите.

Други: Нанесено върху мебелите ги защитава от вредители.