DR. BEE БАЛСАМ НЕВЕН – 20 G

8.00 BGN

Make an inquiry

Съдържа пчелен восък и конкрет от Невен с доказани лечебни свойства. Омекотява и подхранва кожата, защитава я от външни дразнения. Предпазва от възпаления и ускорява заздравяването при пресни или трудно зарастващи рани. Регенерира и възстановява грубата и захабена кожа на ръце, лакти, пети.

Невенът (Calendula officinalis) е красиво огнено цвете и лечебна билка.

Конкретът от Невен е натурален продукт получен чрез екстракция от свежите цветове на Невена. Представлява оранжево-кафява на цвят, подобна на восък, гъста маса със свеж билков аромат. Съдържа биологично активни вещества с благоприятно влияние върху възстановителните процеси в кожата и меките тъкани при трудно заздравяващи рани, цепнатини и изгаряния. Действа като природен дезинфектант и е активен срещу вируси и бактерии. Притежава регенериращо, противомикробно и обезболяващо дейтвие.

Пчелният восък(Cera Alba) омекотява и подхранва кожата, предпазва я от външни дразнения. Има противовирусно и антимикробно действие. Восъкът е изключително богат на витамини, най-вече вит. А, който стимулира образуването на колаген, подпомага регенерацията на клетките и предпазва кожата от външни дразнения, като изгражда защитна стена срещу тях, поради което е особено подходящ при третиране на рани и др. вид кожни проблеми, при подхранващи, освежаващи, почистващи, избелващи кремове и маски за лице, тоалетни млека и др. Опасност от алергии няма, защото восъкът съдържа антиалергени. Използва се в над 40 индустрии и заема голямо място в медицината и козметиката.