DR. BEE БАЛСАМ ПРОПОЛИС 20% – 40 G

8.00 BGN

Make an inquiry

Високото съдържание на Прополис познат като „природен антибиотик” подпомага лечението на рани, охлузвания, изгаряния и екземи. Омекотява и подхранва кожата, предпазва я от възпаление. Защитава я от вятър, студ и слънце. Подходящ е за всеки тип кожа. Не съдържа консерванти, синтетични оцветители и аромати.

Прополисът е уникален природен продукт получен от жизнената дейност на пчелите. Представлява смес от смоли, балсамиращи вещества и етерични масла които пчелите събират основно от пъпките на върба, топола, дъб. Съдържа над 160 вида биологично-активни компоненти. Прополис в превод от гръцки (pro polis) означава (защита на града). На него се дължи поддържане на чистота и стерилност в кошера. Уникалните му свойства на „природен антибиотик” са известни и използвани още от древността. Спира развитието на бактерии, атакува различни вируси и някои видове гъбички. Подпомага лечението на рани и възпалителни процеси. Приет вътрешно укрепва имунната система, изпълнява функцията на анти-оксидант, действа като локален анестетик.

В наши дни се изследва със съвременни научни методи и намира приложение в козметиката и медицината.

Пчелният восък (Cera Alba) омекотява и подхранва кожата, създава защитна бариера срещу действието на външни неблагоприятни фактори. Восъкът е изключително богат на витамини, най-вече витамин А, който стимулира образуването на колаген. Опасност от алергии няма, защото восъкът съдържа антиалергени.Използва се в над 40 индустрии и заема голямо място в медицината и козметиката.