ХЕМОГЕЛ – 35 G

10.00 лв.

Направи запитване

Гел срещу хемороиди с екстракт от Конски кестен, Прополис и Ментови масла.

Хемогел е специален продукт за подържане на добра хигиена и защита на кожата около ануса от раздразнение и възпаление. Хемогел е средство за ежедневна превенция и за поддържаща терапия при наличие на хемороиди. Хемогел действа антибактериално и противовъзпалително. Успокоява неприятното усещане за сърбеж, парене и болка при външни хемороиди.

Съставът му е моделиран изцяло върху основата на природни продукти с доказани антисептично, противовъзпалително, обезболяващо и кръвоспиращо действие:

Екстракт от семената на Конски кестен с високо съдържание на тритерпенов сапонин и високо съдържание на есцин. Есцинът понижава вискозитета на кръвта и по този начин подпомага оттичането на венозната кръв. Фармакологични изследвания с есцин показват, че при локално прилагане той бързо прониква под кожата и оказва капиляро уплътняващо действие, тонизира венозните стени, проявява силен противовъзпалителен ефект.

Прополис под форма на стандартизиран екстракт спрямо съдържание на флавоноиди. Прополисът притежава мощно антибактериално и противогъбично действие, противовъзпалителен и анастезиращ ефект. Приложен локално заздравява и регенерира увредената кожа и лигавица.

Ментово масло – осигурява антисептично, бактерицидно и анестезиращо действие. Предизвиква свиване на периферните кръвоносни съдове.

Опаковка: Ламинатна туба ( 35 гр.) в картонена кутия – 100% биоразградима опаковка.

Приложение: Хемогел се прилага сутрин и вечер след личен тоалет. Зоната около ануса се масажира с 2,3 см. от гела (масажът спомага за механичното раздвижване на венозната кръв и тонизиране на венозните стени при външни хемороиди). Измийте ръцете след употреба. Да се съхранява при стайна температура, на място недостъпно за деца.