РОЗОВА ВОДА – 100 ML

10.00 лв.

Направи запитване

Розова вода – 100 % натурален продукт

Употребата на розовата вода датира още от римско време, но за пръв път е добита чрез метода на парна дестилация през X век  от прочутият арабски лекар Авицена.

Днес розовата вода е широко прилагана в парфюмерията, козмeтиката и медицината. Най-големите производители на розова вода (освен България) са Иран, Италия, Испания, Франция, Турция, но е доказано, че българската розова вода е ненадмината по качествени характеристики.

Обикновено розовата вода се прави от вида дамасцена (Rosa Damascena) и нейните розови листа. Ароматната течност е вторичен продукт от процеса на парна дестилация, при който маслото от розовите листа се отделя на повърхността. От 1 кг розов цвят се получава респективно 1 кг розова вода.

Розовата вода нежно почиства и тонизира всички видове кожа. Регулира и балансира производството на себум, правейки я полезна както за суха, така и за мазна кожа. Антибактериалните й свойства помагат при лечение на акне и дерматит. Тя не дразни сухата или чувствителна кожа, стимулира регенерирането на увредените и застаряващи тъкани, подобрява кръвообращението и поддържа водния баланс на кожата. Почиства деликатно кожата в дълбочина, отстранява замърсяванията и не дразни очите. Има хидратиращи и антивъзпалителни свойства. Поддържа pH баланса, стимулира възстановителните процеси и има успокояващ ефект след излагане на слънце, както и при слънчеви изгаряния. Притежава антивирусни, антисептични и дезинфекционни свойства, подтиска действието на болестотворните организми.

Накратко Розовата вода oсвежава, охлажда и хидратира лицето и деколтето през топлите летни месеци. Подходящо средство за почистване и тонизиране на всеки тип кожа като подобрява водния й баланс. Нежно фиксира грима и оставя неустоимо ухание. Изключително подходяща след излагане на слънце, както и при слънчево изгаряне. Водата от Роза с марка PhD се добива от български насаждения на Роза Дамасцена и е сертифицирана като БИО Води от LACON INSTITUT – световно признат австрийски орган за сертифициране, който привлича експерти с  голям опит, за да осъществят контрола над продуктите.

Добре известен факт е, че натуралните продукти като базови и етерични масла, флорални води и др., се съхраняват най-добре в стъклени опаковки. Нашите масла и флорални води можете да разпознаете именно по това.

Стъкленият тъмен флакон е гаранция за качествено съхранение на продукта. Той запазва уникалния аромат и срока на годност.

Съхранявайте на хладно място, далеч от източници на топлина.