ВЕНОГЕЛ – 100 G

13.00 лв.

Направи запитване

Гел за крака срещу разширени вени с екстракти от конски кестен, невен и прополис.

Веногел е специален продукт за ежедневна профилактика срещу поява на повърхностни капиляри и разширени вени на краката. Съставът е моделиран изцяло върху основата на натурални съставки с противовъзпалително действие и изразена биологична активност срещу симптоми на хронична венозна недостатъчност. Леката текстура, отлично попива в кожата, не омазнява и не цапа. Веногел хидратира , омекотява и подобрява еластичността на кожата на краката.Предпазва я от раздразнение и бактериални инфекции. Веногел действа благоприятнопри умора, тежест и разширени вени, оток, болки в краката. Гелът прониква в дълбочина, заздравява и укрепва капилярите и венозните стени. Поддържа здрава структурата на кожата на краката. Тонизира, успокоява и охлажда „уморени крака”.

Веногел съдържа:

Екстракт от семената на Конски кестен с високо съдържание на тритерпенов сапонин Есцин. Есцинът понижава вискозитета на кръвта и по този начин подпомага оттичането на венозната кръв.Фармакологични изследвания с есцин показват, че при локално прилагане той бързо прониква под кожата и оказва капиляро уплътняващо действие, тонизира венозните стени, проявява силен противовъзпалителен ефект. При лечение на тромбофлебити с екстракт от конски кестен отока и болката на мястото на венозното възпаление намаляват , тромботичните маси се размекват и постепенно изчезват. Ускорява се процеса на заздравяване на варикозни язви на подбедрицата до постепенното им изчезване.

Прополис под форма на стандартизиран екстракт спрямо съдържание на флавоноиди. Прополисът притежава мощно антибактериално и противогъбично действие, противовъзпалителен и анастезиращ ефект. Приложен локално заздравява и регенерира увредената кожа и лигавица.

Невен – екстракт от лечебната билка, добре известна и прилагана широко в народната медицина от векове. Притежава изключително добро регенеративно и успокояващо действие върху кожата. Заздравява рани, екземи и изгаряния

Опаковка: Ламинатна туба ( 100 гр.) в картонена кутия

Приложение: Прилага се 2-3 пъти дневно чрез втриване с лек масаж върху определената зона на краката, до пълното му абсорбиране. Измийте ръцете след употреба. Да се съхранява при стайна температура, на място недостъпно за деца.