DR. BEE БАЛСАМ АНТИСЕПТИК – 40 G

8.00 лв.

Направи запитване

Съдържа масло от Чаено дърво с антисептични и бактерицидни свойства. Поради силното си дезинфекциращо и заздравяващо действие спомага за бързото възстановяване на кожата и оздравяването й. Подходящо средство при лечение на рани от залежаване, охлузвания, порязване, изгаряне, херпес, акне. Специфичният аромат отблъсква комари и други насекоми и паразити.

Чаеното дърво представлява австралийски храст или ниско дърво. Чрез дестилация на водна пара от листата му се извлича етерично масло, наричано още „зеленото злато на Австралия”. То е едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла в ароматерапията и козметиката. Има противогъбично, противовирусно и имуностимулиращо действие. Поради силните си заздравяващи и дезинфектиращи свойства спомага за бързото възстановяване на кожата и оздравяването й. Маслото от Чаено дърво се добавя в различни козметични средства – кремове, лосиони, шампоани, гелове, пасти за зъби и води за уста. То е ефективно средство при инхалации срещу простудни заболявания поради успокоителния и отхрачващ ефект. Стимулира кръвообращението и отпуска мускулите. Маслото ефективно отстранява пърхота и действа срещу паразити – въшки и краста.

Пчелният восък (Cera Alba) омекотява и подхранва кожата, предпазва я от външни дразнения.

Има противовирусно и антимикробно действие. Восъкът е изключително богат на витамини, най-вече вит. А, който стимулира образуването на колаген, подпомага регенерацията на клетките и предпазва кожата от външни дразнения, като изгражда защитна стена срещу тях, поради което е особено подходящ при третиране на рани и др. вид кожни проблеми, при различни кремове и маски за лице, тоалетни млека и др. Опасност от алергии няма, защото восъкът съдържа антиалергени. Използва се в над 40 индустрии и заема голямо място в медицината и козметиката.