ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО 100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО – 20 ML

15.00 лв.

Направи запитване

Етерично масло което се извлича от едноименно  етеричномаслено растение,  което се отглежда  и като декоративно. В Лавандуловото масло са идентифицирани 106 съставки, от които най-важни са линалилацетат(30-55%) и линалол (27-46%).

Използва се в съвременната ароматерапия като антисептично средство, ускоряващо процеса на зарастване на рани, изгаряния и кожни раздразнения. Понижава артериалното налягане и предодвратява задържането на течности в организма. Регулира гастритните нарушения, натрупването на газове в червата, използва се при гадене. Действа болкоуспокояващо при ревматизъм, мигрена и менструация, като освен това допълнително регулира цикъла. Има успокояващи и антидепресивни свойства, намалява напрежението при умствена умора, възбуда, сърцебиене, безсъние на нервна почва, успокоява при състояния на истерия и нервно напрежение.

Ефикасно е при ужилвания от насекоми, слънчеви изгаряния, всички видове акне, екземи, кожни възпаления, дерматози, пърхот и косопад, гъбички, лишеи и въшки. Ценна съставка е в смеси, използвани при грип, простуда, хрема, възпаления на гърлото, астма. Съчетава се добре с евкалипт, лимонова трева и бергамот.

Практическо приложение на лавандуловото масло:

  • При кожни възпаления, екземи, дерматит, акне, гъбички, пърхот, косопади др: компреси и фрикции на кожата.
  • При главоболие и мигрена: да се използва в горещ или студен компрес.
  • При тревожност, безсъние, депресия: сложете 2-3 капки в дифузер, памучен тампон или кърпичка и го поставете в калъфката на възглавницата. Може да пробвате и с 8-10 капки във ваната преди лягане.
  • При астмабронхиални проблеми: 2-3 капки в дифузер или парна инхалация. Може да се използват и 8-10 капки във ваната или 4-5 капки в 30 грама обикновено масло и масажирайте областта на гръдния кош.
  • За регулиране на менструацията: с 4-5 капки в 30 грама обикновено масло масажирайте корема и долната част на гърба.
  • При ужилване от пчели или оси: капнете 2-3 капки върху памучен тампон и го нанесете върху засегнатата област.

За предпазване от молци: използвайте памучни топки, напоени с по няколко капки масло и ги поставете на няколко места в гардероба с дрехите.