МАСЛО КАКАО 100% PURE – 100 G

9.00 лв.

Направи запитване

Масло Какао 100 % Натурален продукт

Какаовото масло се използва от векове  за овлажняване и омекотяване на кожата. То се извлича от какаовите зърна на дървото Theobroma cacao чрез студено пресоване, което съхранява ествествените му хранителни вещества. Плодовете му приличат на шушулки – те покафеняват, когато узреят – тогава пулпата им се отстранява, за да разкрие семената (зърната). След като се оберат, се оставят да изсъхнат на слънце, където ферментират и развиват аромата си. После прозрачно-белите им люспи се отстраняват и вътрешността се раздробява. Получената смес (нарича се cocoa solids) се пресова, за да се извлече маслото. При студеното пресоване се добива по-малко, но по-висококачествено масло. Стабилните мазнини обикновено са лепкави самостоятелно – когато се стопят и/или се смесят с други масла, този момент изчезва. Нашето какаово масло е разтопено на ниска температура – под 40 градуса, така че всичките му качества са запазени. Има неустоим шоколадов аромат и точка на топене 35 С 0

Разтопява се от температурата на тялото и се абсорбира веднага от кожата, като създава бариера на кожата срещу вредните слънчеви лъчи, вятъра и студа. Какаовото масло съдържа  естествени антиоксиданти, богато е на витамин Е. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата и ъгълчетата на устните, освен това каковото масло е чудесно и за най-сухите и напукани части като колената&петите.. Успокоява и хидратира кожата, помага за забавяне признаците на стареене, стимулира производството на колаген., предпазва от появата на бръчки и стрии по време на бременност, подобрява еластичността на кожата. Подходящо за всеки тип кожа.

Какаовото масло има температура на топене близка до тази на човешкото тяло – около 34–38 °C. Това означава, че е твърдо на стайна температура. Най-добрият момент да го нанесете, е след душ докато кожата е още топла и с разтворени пори – то нежно ще се разтопи, оставяйки приятен блясък.  Какаовото Изсветлява белезите – може да се нанесе както върху самия белег, така и върху кожата около него. Освен че ще омекоти и овлажни кожата, то ще заравни разликите в оцветяването, като така ще направи белега по-незабележим. Освен това, при ежедневна употреба ще подпомогне процеса на оздравяване на увредените участъци и ще стимулира регенерацията на кожната тъкан. Това се дължи на свойството му „заключва“ влагата в дълбоките слоеве на кожата – хидратацията е ключова за деленето на клетките. Какаовото масло е любимо и на пристрастените към слънчевите бани и тена – то хидратира кожата след слънце, правейки я гладка и мека и придавайки ѝ деликатен блясък и аромат.