МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 100 % ЧИСТО МАСЛО – 30 ML

10.00 лв.

Направи запитване

Маслото от жожоба се получава от семената на храста на Китайски буксус  – Simmondsia  chinensis т.нар. китайска симондсия, която расте най-много в южната част на Северна АмерикаНа практика това дори не е масло, а течен восък, който се получава чрез студено пресоване.
По своя химичен състав маслото от жожоба е уникално. Богато е на мастни киселини, витамини С, Е и В комплекс и минерали. Заради богатото му съдържание на йод, египтяните и индианците го използвали като лечебно  средство при наранявания. Маслото  притежава висока проникваща способност, не оставя мазен блясък по кожата и косата. Има много дълъг срок на годност, а добавено към други ефирни масла то удължава и техния срок на употреба.

Съчетанието на смекчаващи и овлажняващи свойства, удивителната устойчивост срещу окисляване и температурната стабилност правят този течен восък един от най-добрите липидни материали, използвани в съвременната козметика. Маслото от жожоба е подходящо за кожа от различен тип, за профилактика на бръчките около очите, за лечение на обриви, пъпки и малки травми. Препоръчва се и на мъжете за след бръснене. Използва се за намазване на загрубели участъци от кожата, например пети и лакти. При употреба върху големи повърхности от кожата, се препоръчва да се използва 10 % разтвор., в друго базово масло(например бадемово)
Маслото от жожоба е особено полезно и за сухата, увредена или боядисана коса.

Начин на употреба:

 Масаж за суха, нормална и мазна кожа – масажира се леко в посока по основните масажни линии, 2,3 мин всеки участък.

За профилактика на бръчките около очите – лек масаж с по една капка за всяко око.

Почистващ лосион за лице и премахване на грим – Към 80 ml  розова вода, прибавете 20 ml масло от Жожоба, разклащайте преди употреба.

За третиране на склонна към акне кожа, както и след бръснене – към една с.л. прибавете 4 к. Масло от Чаено дърво и/или 4 – 5 капки Масло от Лавандула.

За напукана и загрубяла кожа: втрийте върху проблемните участъци – ръце, лакти, пети и т.н.

За блясък на косата и срещу заплитане2-3 капки върху четката или гребена, косата се сресва 2-3 пъти дневно.Възможен е и друг вариант: 2-3 пъти дневно косата се разресва с гребен, намазан със смес, състояща се от 1 ч. л. жожоба и 5 -7 капки  Портокалово масло.

Маска за коса:

Бърза маска – За да се възвърне блясъкът на косата е необходимо маслото да се втрие в кожата на главата и корените на косата 10-15 минути преди миене.

Дълбоко подхранваща маска – маслото се втрива в корените на косата и по цялата дължина на косъма. Поставя се найлонова шапка и хавлиена кърпа за 2 часа. Измива се с топла вода и подходящ шампоан. За по-добър ефект, маската се прави един път седмично. За по-добър ефект, може да използвате домашно приготвен шампоан: Към 100 ml неутрален шампоан(бебешки) добавете – 15 к.  Масло от Жожоба, 7 к. Масло от Лавандула, 2 к. Масло от Чаено дърво.